Waarom kies je voor WordPress?

Wordpress CMS

Wat zijn nu de voordelen van WordPress? Een vraag die je dikwijls tegenkomt...

Want nog steeds wordt er wel eens gezegd dat je WordPress niet moet gebruiken, omdat het onhandig, complex en onveilig is.

Maar dat is klinkklare onzin.

WordPress zag in 2003 het levenslicht en is sindsdien alleen maar gegroeid. Afgelopen jaar steeg het aantal gebruikers opnieuw... Een quote van op het internet:

74,652,825 sites out there are depending on good ol' WordPress. That's one site per person in Turkey. Around 50% of this figure (close to 37 million) is hosted on the free WordPress.com. In the realm of self-hosted sites, WordPress accounts for 18.9% of all websites.Feb 7, 2014

Waarom kiezen zoveel mensen voor dit content managementsysteem? De voordelen opgelijst:

Dit zijn de voordelen van WordPress:

1. vijf minuten installatie

Op de website van WordPress staat dat je binnen vijf minuten (de beroemde 5-minuten installatie) online kunt zijn met een WordPress website. En dat klopt! Je kunt de software van WordPress naar je computer downloaden, vervolgens bij je hostingpartij installeren. Daarna nog een paar instellingen aanpassen en je bent online!

2. Populairste cms

Het is het populairste cms ter wereld. Er wordt continu door vele ontwikkelaars aan gewerkt om het te verbeteren en te verfijnen. Je hebt dus een geweldig goed content management systeem. Omdat het zo populair is, komen er steeds meer hostingpartijen die specifieke WordPress hosting aanbieden. Een voorbeeld daarvan is Combell, die verschillende abonnementen aanbiedt.

3. Veelzijdig

WordPress is een alleskunner. Vroeger kon je er alleen een blog mee maken, maar tegenwoordig is alles mogelijk, van een corporate website tot een community. Van een forum tot een nieuwssite. De mogelijkheden zijn onbegrensd.

4. Goed vindbaar in zoekmachines

Google is gek op WordPress. Het systeem en de onderliggende codes zitten zo goed in elkaar dat zoekmachines Deze websites, mits goed geoptimaliseerd, hoog in de zoekresultaten weergeven.

5. Vrijheid en flexibiliteit

Je hebt binnen WordPress veel vrijheid om zelf te bepalen hoe je website eruit ziet. Je kunt je eigen themes uitzoeken, daarna het theme naar eigen believen aanpassen, maar je kunt ook allerlei extra functionaliteiten eraan toevoegen met de plugins. Met WordPress kun je (bijna) alles bouwen.

6. Makkelijk te gebruiken

Het cms van WordPress is gebruiksvriendelijk. Om bijvoorbeeld artikelen toe te voegen, gebruik je de editor en die lijkt veel op het tekstverwerking programma van Microsoft Word. Je kunt je tekst vervolgens makkelijk zelf publiceren.

7.Responsive

Het content management systeem is ook responsive en je kunt het vanaf je computer, tablet of smartphone bedienen. En dat vanaf elke locatie ter wereld, want je kunt overal op een computer of tablet inloggen.

8. veel hulp en handleidingen

Er is een grote community die je kunt benaderen voor vragen en problemen over je website. Ze zijn vaak heel behulpzaam en willen je graag vooruit helpen. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het forum van WordPress. Verder heeft WordPress goede documentatie en handleidingen beschikbaar om je verder te helpen.

9. Het is gratis!

Niet onbelangrijk, WordPress is gratis! Je hoeft er niets voor te betalen, kunt het gratis downloaden. Dat geldt ook voor veel themes en plugins, die vaak een gratis en een premium versie heeft. De gratis versie heeft wat minder mogelijkheden dan premium, maar is vaak prima te gebruiken voor je website.

Meetchum en WordPress

Bij Meetchum werken wij bijna altijd met WordPress, wanneer wij een website bouwen en we zijn er bijgevolg ook specialisten in. Toen WordPress net bestond, was het vooral bedoeld voor blogs. Dit is inmiddels enorm veranderd. In WordPress kunnen we dankzij onze kennis en ervaring zeer professionele websites maken.

Kortom is WordPress flexibel, gebruiksvriendelijk, maar ook zeer up-to-date. WordPress blijft zichzelf ontwikkelen en staat daarom nooit stil. Een ideaal CMS!

Wil je zelf ook een WordPress website voor je bedrijf, laat ons je helpen en neem contact op.