Web development naar de next level met ons eigen stock foto agentschap

Nature Stock - Stock Photo Platform

Een nieuwe droom die uitkomt… Mensen die me kennen weten dat ik zowel passioneel als professioneel bezig ben met natuur- en wildlife fotografie bezig ben.

NatureStock Logo

Om deze professionele bezigheid een extra boost te geven ben ik samen met enkele andere gepassioneerde natuur- en wildlife fotografen een stock foto agentschap begonnen. Uiteraard staat of valt zo een agentschap met een goed platform dat de potentiële kopers op een volautomatische manier voorziet van de beelden die ze willen kopen.

Hiervoor ben ik aan de slag gegaan om dit platform zelf helemaal te bouwen. Het platform voorziet alles automatisch na het opladen van de beelden die verkocht kunnen worden. Deze worden verkleind, van een watermerk voorzien, slaan de EXIF data op en worden toegekend aan de juiste verkoper. De originele beelden die in hoge resolutie gekocht kunnen worden, worden automatisch op een beveiligde plek op de server bijgehouden.

De interface is super eenvoudig, intuïtief en bezoekers kunnen heel makkelijk foto’s aankopen.

NatureStock interface

Na het aankopen en het verwerken van de betaling krijgen de klanten een email met een beveiligde download link voor de gekochte beelden op te slaan. Bovendien krijgen klanten automatisch een factuur toegestuurd in een volledig custom opgebouwde PDF.

Het was een uitdaging om dit platform te ontwikkelen, maar we zijn er geraakt en super tevreden. www.nature-stock.com zal beslist een extra boost geven aan de oh-zo dankbare natuur- en wildlife fotografie voor mezelf en de aangesloten fotografen.

Bekijk het platform op www.nature-stock.com